Trivsel och välmående på jobbet, vad skall man tänka på?

,
Spara som favoritFavorit

Översikt

Adress:

Yta:
 0 m2
Typ:
 Nyheter
Objekt:
 UthyresRadera objekt

Har du lösenordet till detta objekt kan du radera det här.

Beskrivning

Vi pratade vidare med Daniel Isaksson på Elitkontoret - Coworking Office & Business Center, om hur de tänkt när de inredde sina ytor, samarbetet med Kinnarps och varför de har en bastu på kontoret?Vi påverkas oerhört mycket av vår miljö, troligen mer än vad vi tror - och hur företag inreder påverkar sina anställda och kunder. 

Nedan har vi sammanställt några frågor hur man kan jobba för att skapa en organisation som är effektivare, piggare och trivs bättre på jobbet! "Kreativitet för mig är att se hur olika människor vill jobba,

om man så vill ha ett möte sittandes på golvet är det helt okej!?"?
MiljönHur tänkte ni och hur gick ni tillväga?

Vi eftersträvade att få en kvalitetskännsla och få fram någonting som var hållbarighetsmässigt bra, som skulle hålla länge och vara stilrent!

Det var målet och då föll Kinnarps bra in i den kategorin, de är extremt duktiga på det de gör, från tillverkning till återvinning och kvalitet.Det finns ju kontor som är mer "space-iga", om de så har gungor eller ruschtkanor och vist är väl det kul men vi vill ha mer stilrent och någonting som håller i längden och att detaljerna skapar kreativiteten, att det ligger i detaljerna kan man säga. 

Detta samarbetsvalet var jättebra för oss, vi har en bra dialog, både vi och Kinnarps är nytänkande och de har hjälpt soss sätta upp en miljö och förbättra dessa med tiden. Våra ytor är aktivitetsbaserade och man märker ju hur ytan faktiskt används först efter att man testat en yta. 

Man ser ganska tydligt vart människor drar sig åt och får ju någonstans anpassa miljön. Vart skall man ha "aw”, ”workshops” och så vidare? 

Det skiljer sig åt vart saker fungerar bäst, man måste testa sig fram.Det är utmaningen med en aktivietetsbaserad yta, skall man sitta vid ett skrivbord kanske man vill ha lugn medans vid en kreativ yta, kanske man vill ha en whiteboard och möjligen annan musik? Man kanske vill ha en annorlunda ljussättning?

Man kan inte tillgodose allas behov fullt ut kanske, det går ju ibland inte, men det är viktigt att ha i åtanke vad den gemena personen behöver under sin arbetsdag. Hur man kan man anpassa ytan just för det. Allt från färger, ljus, ljud och lukt.Ni har ju en bastu, varför det?

Det är ju för att vi är ett aktivitetsbaserat kontor, då måste man kunna gå ut och träna under jobbdagen och komma in, duscha och kanske ta en bastutid, om man vill det - eller om man hyr en konferens, kan man avsluta mötet i ”realaxen”, där spelar vi också en annan musik och har en annan känsla.

Vi är ju en del av mycket kontraster, en gammal byggnad, man får reaktionerna ”jäklar vad det modernt det är här inne”, en gammal textil/ konfektionsfabrik som man byggt om. Betongtak, pelare, ruffigt -  med en modern insida. 

Det är genomgående positiva reaktioner.Hur har ni tänkt kring färgerna, ni har olika för olika mötesrum?

Vi har ju ett grönt, ett orange och därtill ett helt grått rum. Tanken var och är, att beroende på vilket möte du har, så passar sig olika färger. Grönt kanske passar bättre för intervjuer, säljmöten, orange kanske är mer på alerten, brainstorming, dessutom lite högre pallar där man blir mer på alerten.

Därför frågar jag alltid vilket typ av möte man skall ha, eftersom exempelvis det gröna rummet med lägre bord och lugnare atmosfär fungerar bra för vissa möten. Det gråa rummet passar bättre för styrelsemöte eller utbildningar, när man skall fokusera på det som är i stunden, det mötet handlar om, det är kort och gott en lugnare atmosfär!Har nya rummen vuxit från ett behov?

Man ser som sagt hur folk rör sig, hur de agerar och vi märkte nu att det behövdes ett nytt samtalsrum för medlemmarna, därför byggde vi ett på andra våning.

Det är ett samtalsrum där man kan dra sig undan och prata telefon, ha möten för två personer i en härlig avkopplande miljö. Realxed!

Man skall kunna hitta den kreativiteten men behöver i alla miljöerna, dels det fysiska och det sociala, att kunna ta en kaffe och prata av sig och (åter) att kunna träna och komma tillbaka. Att inget hämmar en.Själva upplägget skall vara så att man inte blir stressad, allting skall bara fungera! 

Stressfritt, att tillgodose en infrastruktur som fungerar, som är väldigt bra (inga magsår).Tillgänglighet.

Utmaningen är att tillgodose många olika behov. 

Kreativitet för mig är att se hur olika människor vill jobba, om man så vill ha ett möte sittandes på golvet är det helt okej. 

Kontentan är att vi vill skapa en miljö där folk kan vara sig själva, få utlopp för sin kreativietet - det skall inte finnas något som hämmar dem! 


Fakta

Kontaktinformation/intresseanmälanTelefon:
 
E-post:
 Några utvalda fastighetsägare